Det våras för renovering här hemma

Efter att under en länge period ha försökt låta huset få vara så har jag kommit till insikt om att det faktiskt blev dags att byta köksluckor nu. Mycket av det som ska göras här hemma kan vänta, men det här fick prioriteras nu efter en röstning här hemma vid matbordet. Jag bjöd hem en säljare från Mälarkök här om dagen och vi kom fram till en riktigt bra deal som jag godkände. Så nu ska vi äntligen få till ett snyggare kök här hemma!

Barnen röstade för valnöt
Både jag och frugan är överens om att barnen skulle få känna sig delaktiga i det här, så vi valde ut våra favoriter bland luckorna och lät sedan barnen få bestämma det slutgiltiga valet. Det blev valnötsfärgade luckor med fasade kanter, tillsammans med svarta beslag. Jag tror det kommer att bli riktigt snyggt, och det kommer passa utmärkt färgmässigt gentemot våra fönster. Jag tror att man skulle definiera den färgen vi har på karmarna idag som valnöt.

Hästarna på sommarlov
Det är tomt på gården nu hästarna har gått på sommarbete. De behöver få äta upp sig med fräscht och färskt gräs nu under sommaren så att de orkar med skörningen framåt hösten. Har varit dit ett par gånger och hälsat på dom, och dom har det så bra så. Risken är väl bara, som alltid, att dom äter sig lite väl tjocka – så vi får köra hårdträning på dom när dom kommer hem igen.

Nu är det dags att ge sig ut och kolla till grödorna för dagen. Det händer mycket nu när vi har sådana väderomställningar mellan gassande hetta och spöregn. En del av plantorna växer flera decimeter i veckan när de växer som bäst, bland annat luktörten.

Ha en god sommar kära läsare, så återkommer jag med uppdatering om det nya köket 🙂

Leave a Reply