Man måste ta hand om sig själv

Att vara lantbrukare innebär att man vistas mycket utomhus och exponeras för sol, blåst och annat som påverkar huden. Jag är därför noga med att ta hand om min hud, och speciellt då huden i ansiktet. Jag använder till exempel alltid en dagcreme med solskyddsfaktor på sommaren, och jag ser till att återfukta ordentligt på vintern. Vissa tycker att det här är lite löjligt, men det är det ju absolut inte. Man har bara en kropp, och tar man inte hand om huden så åldras den i förtid. Och jag vill i alla fall inte bli rynkig om jag slipper.

Dessutom handlar det ju om hälsa också, för solen kan ställa till med mycket mer än bara en brun (eller, i värsta fall, röd) bränna. Jag behöver nog inte läxa upp er i solens skadliga strålar, utan ni vet vad jag pratar om. Jag älskar att vara ute och jag älskar solen, så jag ser till att skydda mig ordentligt. Sedan finns det ju förstås aldrig några garantier, och oavsett hur mycket man skyddar och förebygger så påverkas man förstås ändå av att man är utomhus mycket, men jag gör det jag kan helt enkelt.

Jag tänkte passa på att tipsa er om en bra sida där jag köper mina hudvårdsprodukter. Den heter Fina Mig (www.finamig.se) och där finns det en massa bra att handla. Det finns till exempel mycket som är ekologiskt, och det tycker jag känns bra. Man ska ju inte bara ta hand om sig själv utan också om vår planet. Och gör man det så tar man ju i förlängningen också hand om sig själv, och även om sin hud eftersom det känns mycket trevligare att smörja in sig med något som man vet inte innehåller några skadliga ämnen. Så jag satsar på sådant som är ekologiskt och inte testat på djur!

Leave a Reply