När nöden kräver det

Som lantbrukare behöver du alltid vara händig, på det ena eller andra sättet. Det tillhör en av livets allra främsta sanningar att saker och ting kommer att gå sönder, och när det väl händer som måste man som lantbrukare vara framme och fixa så fort det går med det man har. Det är inte alla gånger det är småpotatis. Ibland kan problemen vara så pass omfattande att du behöver flera dagar på dig innan du har fått ladugårdsdörren på plats igen, att hagen är lagad eller att trappan till vedboden går att gå på. Det är med andra ord projekt som man ogärna gör, efter som att de enbart kostar pengar och tid som jag måste lägga på annat.

De allra flesta av dessa problem kan jag hantera själv, men som lantbrukare har man inte speciellt mycket tid till att avvara för större projekt. Ger du dig i kast med att ordna en stor dörr till ladugården kommer den övriga verksamheten att lida, och det i sin tur gör att ditt jobb inte sköts, vilket i sin tur gör att du förlorar pengar. Det är med andra ord det värsta som kan hända en lantbrukare, att något går sönder som tar lång tid att fixa. Då är det tur att hjälpen finns.

Jag är helt klart ingen snickare. Jag är en amatör när det gäller det, men genom min händighet har jag lyckats dölja det för de flesta att jag går in i ett snickeriarbete helt ovetandes om vad som behövs göras. Jag provar mig helt enkelt fram till lösningar som löser problemet. Så länge det fungerar, vem är jag att klaga? Men det är trots allt inte heller en hållbar inställning, för det kommer att gå sönder till slut det med. Då är det bättre att ta hjälp av ett duktigt snickeri, som vet vad de gör och får arbetet gjort på betydligt snabbare tid än vad jag hade gjort det. Jag har aldrig ångrat att jag tar hjälp när jag behöver, för då kan jag fokusera på mina sysslor.

Leave a Reply