Om bloggen

Hej alla glada! Jag som skriver på den här bloggen heter Johan Haga. Till vardags driver jag mitt egna lantbruk som har ärvts i generationer från min farfars far. Jag har nu fått ta över facklan från min far, och jag trivs som fisken i vattnet. Jag är uppvuxen med lantbruk så jag har det i blodet, men jag har fortfarande min far att rådfråga när jag behöver hjälp. Det är mycket att sköta på ett lantbruk, och det är i viss mån mer en livsstil än ett arbete. Som tur är passar den livsstilen mig perfekt, och jag skulle inte byta det mot något! Jag har också en underbar fru och två härliga ungar som hjälper mig ibland.

Om man skulle sätta mig i ett fack skulle jag kallas spannmålsbonde då mycket av min tid går åt till att odla olika grödor, bland annat havre och korn, men jag håller också på med skogsbruk. Min gård ligger i Hagfors i Värmland, och här har jag också en hel del skog. Skogsbruket är dock inte min huvudsakliga inkomstkälla eftersom jag driver det i mindre skala. Mitt virke går främst till timmer för husbyggen, och jag gör så mycket jag kan efter gamla metoder. Visst har jag en del maskiner också, men det är till stor del med egen handkraft och med hjälp av mina härliga arbetshästar som jag sköter min skog.

Nu har jag alltså gett mig in i bloggvärlden, och anledningen till att min blogg heter Hagafoder är för att jag också tillverkar ett eget foder åt mina hästar, och säljer även en del i mindre skala. Mina hästar arbetar hårt, och de behöver få i sig rätt saker. För mig är det viktigt att utfodra mina djur med så rena och naturliga råvaror som möjligt, och även de som köper mitt foder har visat stor uppskattning. Den här bloggen handlar alltså bland annat om tillverkningen av mitt egna foder och om mitt lantbruk, men även om andra saker som händer i min vardag. Min familj kommer säkert att synas en hel del i bloggen också!

Jag hoppas att ni finner min blogg läsvärd, och jag tar gärna emot kommentarer!
/Johan Haga

Leave a Reply