Trubbel med hantverkare

Jag är ganska händig och fixar mycket själv på gården och i huset, men det finns förstås saker som jag varken kan eller får göra själv då det kan krävas att man har vissa certifikat och sådant för att få syssla med det. Vi har nyligen renoverat lite hemma och det handlade just om sådant som man inte får syssla med om man inte är utbildad, och tyvärr så har vi hamnat i tvist med hantverkaren som utförde arbetet. Vi är helt enkelt osams, eller oense kanske jag ska säga, om slutresultatet.

Jag kan väl en del om hur man ska uppföra sig i sådana här situationer, men för att jag ska få de allra bästa förutsättningarna att vinna det här så är jag nu på jakt efter en bra jurist i Stockholm som kan hjälpa mig att se vilka rättigheter jag har och vilka vägar jag kan gå för att lösa problemet. Jag har fått tips om Bostadsjuristerna som verkar bra, så jag har skickat in namn och telefonnummer och väntar på lite rådgivning över telefonen så får vi se var vi hamnar sedan.

Det är så typiskt att det ska bli så här. När jag gör saker själv så har jag ju bara mig själv att skylla om något går fel, men när det handlar om sådant som man inte får göra själv så måste man lita på att hantverkaren förstår och kan utföra den vision som man har. Trots att jag kollade upp hantverkaren innan med referenser och gjorde en utförlig beskrivning av det jag ville ha och tyckte att jag gjorde allt som man ska göra när man anlitar hantverkare så gick det ändå åt skogen. Så nu hoppas jag bara att jag kan få hjälp med det här och att det löser sig på bästa sätt. Det är ju aldrig roligt att vara osams med någon, och även om jag tycker att jag har rätt så vill jag ändå hitta en lösning som gör alla parter nöjda.

Leave a Reply